Megyei életvitel és technika Verseny

A magyarságra jellemző, egyedi, különleges értékeink, a hungarikumok volt a témája a 2018. március 26-án lezajlott megyei Életvitel és gyakorlati ismeretek versenynek Szentesen. Csongrád megye 6 településének, 9 iskolájából összesen 27, 7-8. osztályos diák vett részt a megmérettetésen. A gyerekek számot adtak a jellegzetes tájegységek, hagyományos magyar építészet, népszokások, a népviseletek, hímzések, és a gasztronómia ismeretéről.

A feladatlap kitöltése után, még mindig egyénileg számítógépen kutatták a hungarikumok eredetét, térképen kellett megjelölniük a kiállított tárgyak földrajzi helyét, ill. 3 kép összerakása után újabb magyar értékeket ismerhettek fel. A közös csapatmunka egy kisgyermek nagyságú kiszebáb elkészítése volt. Ez a feladat is koncentrációt, ügyességet, pontosságot, együttműködést kívánt.

A vetélkedőre hungarikum kiállítás és prezentáció készült, mely elmélyítette a diákok tudását. A megnyitót a vendéglátó Koszta József Általános Iskola 4. c osztályosainak néptánca színesítette. Az uzsonna pedig hagyományosan készített kenyérlángos volt.

A mindszenti Általános Iskola diákjai nagyon ügyesen szerepeltek. Eredményeink:

Egyéni I. hely: Mag Zoltán Krisztián 8.a osztályos tanuló

Csapat II. hely: Kolozsi Gergő, Mag Zoltán Krisztián (8.a) és Sebők László (8.b)

Felkészítő nevelő: Szunyiné Marton Edit

Gratulálunk a szép eredményhez!